Με το Θάρρος της Γνώμης

Φίλοι μου,
 
Με μοναδικό όπλο το θάρρος της γνώμης, τον καθαρό πολιτικό λόγο και τις ξεκάθαρες θέσεις, στέκομαι ξανά μπροστά σας στην ουσιαστική μάχη για την πατρίδα μας.
 
Αυτή τη στιγμή πρέπει να μιλήσουμε με ειλικρίνεια. Για όσα λάθη έγιναν, αλλά και όσα κορυφαία έχουμε πετύχει. Για την εικόνα που μας πληγώνει, τα παραστρατήματα που μας απογοήτευσαν, αλλά και τα απτά αποτελέσματα που δικαιώνουν τους αγώνες μας.
 
Είναι η ώρα να αποκαταστήσουμε τον διαχρονικό χαρακτήρα του Δημοκρατικού Συναγερμού, τις αρχές και τις αξίες που μας εμφύσησε ο ιδρυτής μας, την υπερηφάνεια της παράταξής μας.
 
Να ζωντανέψουμε ξανά την ελπίδα της λύσης του Κυπριακού, μακριά από ακροβασίες και επικίνδυνα πειράματα.
 
Να κτίσουμε πάνω στην διαχείριση της πανδημίας και να επανεκκινήσουμε την οικονομία μας, δίνοντας όλα τα απαραίτητα εφόδια στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μας.
 
Να ξαναμπούμε στην τροχιά ριζικής μεταρρύθμισης της χώρας μας, κτίζοντας – ως οφείλουμε – την Κύπρο της νέας εποχής.
 
Να δώσουμε ξανά την ελπίδα στους νέους μας. Η Κύπρος μπορεί και πρέπει να είναι ο χώρος εκπλήρωσης των ονείρων τους.
 
Να εφοδιάσουμε τη μεσαία τάξη ξανά με τα εχέγγυα να μεγαλουργήσει, χωρίς να αισθάνεται ότι ένα σύστημα μονίμως την καταπιέζει.
 

Στέκομαι μπροστά σας για αυτά που πιστεύω. Ξέρετε καλά ότι ουδέποτε δίστασα να υπερασπιστώ τις θέσεις μου, ακόμη και αν αυτό απαιτούσε τεράστιο προσωπικό κόστος.

 
Να στηρίξουμε ακόμη πιο έμπρακτα τους κοινωνικά αδύναμους, κανείς Κύπριος δεν πρέπει να αισθάνεται αποκλεισμό.
 
Να εμπεδώσουμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και ένα γρήγορο σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Μόνο θεσμικές μπορεί να είναι οι λύσεις στα ζητήματα.
 
Να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή, να αγωνιστούμε για τη σύγχρονη και ισχυρή κεντροδεξιά ιδεών που αξίζουμε.
 
Φίλοι μου,
 
Τις θέσεις μου τις ξέρετε. Όπως και ξέρετε καλά ότι ουδέποτε δίστασα να τις υπερασπιστώ, ακόμη και αν αυτό απαιτούσε τεράστιο προσωπικό κόστος.
 
Σε αυτή την προσπάθεια, η όποια απογοήτευση θα πρέπει να μας δυναμώνει. Δεν μας ταιριάζει η παραίτηση. Η παράταξή μας είναι το σπίτι μας, η αφετηρία κάθε προσπάθειας.
 
Δεν χαρίζουμε σε κανένα τα όσα πετύχαμε. Και είναι πράγματι πάρα πολλά.
 
Ούτε όμως και απεμπολούμε τα οράματά μας.
 
Στέκομαι μπροστά σας για αυτά που πιστεύω. Τίποτα άλλο. Γιατί η δουλειά της πολιτικής είναι να κτίζει, να καλλιεργεί την ελπίδα, όχι να καταστρέφει και να σπέρνει το φόβο.
 
Στέκομαι μπροστά σας με το θάρρος της γνώμης μου. Και με τα όσα μαζί κατακτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.
 
Αλλά και για όσα πρέπει να αλλάξουμε στον τόπο και την παράταξή μας.
 
Με ειλικρίνεια, σεμνότητα και σκληρή δουλειά.
 
Σας ευχαριστώ

Μιχάλης

Posted in Άρθρα.

3 Comments

  1. Φιλε Μιχαλη ειμαστε μαζι για τις ξεκάθαρες σου θεσεις που εκφράζεις παντα με ατράνταχτα επιχειρηματα, για το θάρρος σου να λες και τα δικά μας λαθη και για τον ηρεμο σου τροπο που επιβαλλεσαι οσο και αν σε προκαλουν, καμια φορα με χυδαιο τροπο.

  2. Θα εχεις τη στήριξη μου αγαπητέ Μιχάλη για την επίτευξη των σοχων που εχεις θέσει!!!

  3. ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΙ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ. ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΌΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΙΚ. ΜΠΡΑΒΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *