round_michalis_slider

"Σε όλη μου τη ζωή υπερασπίζομαι τις ιδέες μου και την αλήθεια.
Με όποιο κόστος.
Δεν πιστεύω στην πολιτική που απευθύνεται στα κατώτερα ένστινκτα της κοινωνίας."

"Σε όλη μου τη ζωή υπερασπίζομαι τις ιδέες μου και την αλήθεια.
Με όποιο κόστος.
Δεν πιστεύω στην πολιτική που απευθύνεται στα κατώτερα ένστινκτα της κοινωνίας."

"Σε όλη μου τη ζωή υπερασπίζομαι τις ιδέες μου και την αλήθεια.
Με όποιο κόστος.
Δεν πιστεύω στην πολιτική που απευθύνεται στα
κατώτερα ένστινκτα της κοινωνίας."

Μιχάλης
round_michalis_slider

"Σε όλη μου τη ζωή υπερασπίζομαι τις ιδέες μου και την αλήθεια.
Με όποιο κόστος.
Δεν πιστεύω στην πολιτική που απευθύνεται στα κατώτερα ένστινκτα της κοινωνίας."

"Σε όλη μου τη ζωή υπερασπίζομαι τις ιδέες μου και την αλήθεια.
Με όποιο κόστος.
Δεν πιστεύω στην πολιτική που απευθύνεται στα κατώτερα ένστινκτα της κοινωνίας."

"Σε όλη μου τη ζωή υπερασπίζομαι τις ιδέες μου και την αλήθεια.
Με όποιο κόστος.
Δεν πιστεύω στην πολιτική που απευθύνεται στα
κατώτερα ένστινκτα της κοινωνίας."

Μιχάλης

Πρωτογενής Πολιτική

Το πιο ιστορικό πολιτικό blog της Κύπρου

Κατηγορίες

Αρχείο

Παραίτηση από το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης

Υποχρεούμαι σήμερα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης. Απόφαση καθόλου εύκολη, στην οποία με οδηγούν λόγοι προσωπικοί, επαγγελματικοί, αλλά και λόγοι πολιτικοί. Κυρίως, απόφαση που αποτελεί μονόδρομο, από την ώρα που η προσωπική μου αξιοπρέπεια δεν φέρει ανταλλακτική αξία.

Χρειαζόμαστε ηγεσία που να ηγείται, όχι να ποδηγετείται

Δεν στερήθηκαν οι Συναγερμικοί χειραψίες και κοινωνικές συνευρέσεις με αξιωματούχους, υπουργούς, βουλευτές. Αυτό που στερήθηκαν είναι την πραγματική ζύμωση και τον διάλογο. 
Ο ΔΗΣΥ θα πρέπει να είναι αυτόνομος, να καθοδηγεί ή και να τραβάει το σχοινί όταν βλέπει ότι η πορεία των εξελίξεων είναι λανθασμένη.

Το νήμα που μας ενώνει

Η ενότητα στον ΔΗΣΥ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι σχήμα λόγου, δεν είναι λέξη κενή περιεχομένου. Την ενότητα μπορούν να την θεμελιώνουν και να την περιφρουρούν αποκλειστικά και μόνο οι ιδέες μας και οι αξίες μας.

Ο ΔΗΣΥ δεν μπορεί να είναι ουρά κανενός

Θέλω η Αννίτα Δημητρίου να ηγείται κοιτάζοντας μόνο μπροστά, ποτέ πίσω από την πλάτη της, φοβούμενη ότι κάποιος πίσω της κρατάει ‘‘μαχαίρι’’. Στόχος μου είναι να εκπληρώσω την αποστολή του Αναπληρωτή Προέδρου, εργαζόμενος όπως πάντα 20 ώρες την ημέρα.

Υποβολή Υποψηφιότητας για Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Υπέβαλα την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού. Με μεγάλο το αίσθημα της ευθύνης, και την απόλυτη πεποίθηση ότι μπορώ να ανταποκριθώ στα υψηλά καθήκοντα του 2ου τη τάξη της μεγάλης μας παράταξης. 

Θέλω έναν ΔΗΣΥ μεγάλο, σοβαρό και αυθεντικό

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι καταδικασμένος να ηγείται, όχι να άγεται. Σημείο εκκίνησης μας σε κάθε εκλογές πρέπει να είναι το ένα τρίτο της Κυπριακής κοινωνίας.
Μαζί μου, ο κάθε Συναγερμικός μπορεί να νιώθει ασφάλεια και προοπτική. Είμαι έτοιμος και – πιστεύω – ο πλέον κατάλληλος για τα πολιτικά και επιτελικά καθήκοντα του αναπληρωτή. 

Θέλουμε πίσω τον αυθεντικό Συναγερμό

Θέλουμε πίσω τον αυθεντικό Συναγερμό. Να γίνει ξανά ο ΔΗΣΥ το κόμμα των αρχών και των αυτόφωτων προσωπικοτήτων. Να εμπνεύσει ξανά τους πολίτες της Κύπρου και ιδιαίτερα τους νέους μας. Να μην υπερτερούν ούτε τα συμφέροντα, ούτε τα παιγνίδια εξουσίας των αρχών και των πολιτικών μας.

ΔΗΛΩΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ: Κανένας Συναγερμικός δεν πρέπει να πανηγυρίσει απόψε

Θα εγκληματήσουν κατά τις παράταξης όσοι, από τη στιγμή που κλείσει η κάλπη, συμπεριφερθούν ως αν να υπάρχει Συναγερμός του Αβέρωφ ή του Αναστασιάδη, ή Συναγερμός του Χριστοδουλίδη ή του Μαυρογιάννη. Ούτε και κάποιος πρέπει να εκδικηθεί κάποιον άλλον. Απόψε πρέπει να μπει τέλος σε όλα αυτά.

Γιατί σας ζητώ να ψηφίσετε Συναγερμό

To μήνυμα ούτως ή άλλως έχει ληφθεί. Εάν ο Δημοκρατικός Συναγερμός από την επομένη των εκλογών δεν μπει σε μια εσωτερική διαδικασία πολιτικής επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης, θα έχει αποτύχει. Ο ΔΗΣΥ, άλλωστε, δεν είναι πρόσωπα, είναι παράταξη αρχών και ιδεών.

Το θάρρος της γνώμης στην πολιτική

Το πρόβλημα και η αμφισβήτηση στα κόμματα δημιουργείται, όταν οι ιδέες και οι αρχές τους υποχωρούν για να ικανοποιηθεί ο πρόσκαιρος λαϊκισμός. Αλλά και όταν αντί στελεχών με άποψη και προσωπικότητα, αποκτούν αυλές ασπόνδυλων και υπηρετών, που δεν έχουν θέσεις, αλλά μόνο πελατειακές σχέσεις.

Η Επανάσταση να είναι βελούδινη

H σιωπηλή πλειοψηφία χρειάζεται απλά πράγματα: Μία κυβέρνηση και μία Βουλή που θα εξασφαλίζουν σταθερότητα, θα συμπεριφέρονται έντιμα σε όλα τα επίπεδα, θα στηρίζουν την κυπριακή οικογένεια, θα οδηγούν αντί να ακολουθούν την κοινωνία.

Μόνο ο ΔΗΣΥ μπορεί να πάρει τη χώρα μπροστά

Πιστεύω ότι η πλειοψηφία του κόσμου που σήμερα ταλαντεύεται θα επιλέξει να στηρίξει αντί να εγκαταλείψει το πολιτικό του σπίτι, κάνοντας επιλογές εντός Συναγερμού που θα τον διορθώνουν.

Η χώρα στη ρουλέτα

Ποσό ασχολείται η δημόσια συζήτηση με όλα εκείνα που θα επηρεάσουν άμεσα την ζωή του καθενός από εμάς, των παιδιών και των εγγονιών μας; Σχεδόν καθόλου. Η επιχείρηση επιβολής της αντίληψης για τη «χειρότερη χώρα στον κόσμο», όσο και αν δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, πουλάει.

Γκρινιάζουμε ή Κτίζουμε;

Έχουμε φτάσει στο σημείο αυτοαποκαλούμενοι φιλελεύθεροι να συμμερίζονται αναρχικά, αντιεξουσιαστικά ρεύματα ως εναλλακτική επιλογή. Η αντίδραση όμως δεν μπορεί να είναι τυφλή. Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να διορθώσουμε και να κτίσουμε την πολιτική από την αρχή.

Πρόγραμμα «Διαφάνεια»

Πρόταση Νόμου – Η Μεγαλύτερη Τομή για τη Διαφάνεια και Λογοδοσία στο Κράτος.
Kάθε πράξη Δημόσιου Φορέα, διοικητική ή οικονομική, αποκτά ισχύ μόνο εφόσον αναρτηθεί στο πρόγραμμα «Διαφάνεια».
Η αξιοπιστία των θεσμών, θα επιτευχθεί μόνο με πράξεις.

Τα εθνικά διλήμματα της γενιάς μας

Λίγοι κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν και να διαχειριστούν τη διπλή ιδιότητα που έχουμε από το 1960. Την ισορροπία μεταξύ της ιστορικής εθνικής ταυτότητας του Έλληνα και της ιδιότητας του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντιθέτως, ζούμε μεταξύ δύο πολυπληθών άκρων. 

Επανεκκίνηση εδώ και τώρα στον ΔΗΣΥ

Ο Συναγερμός ονομάστηκε το 1976 Δημοκρατικός, για να εμπεδωθεί στην Κύπρο η δημοκρατία. Σήμερα, απαιτείται πολιτικός συναγερμός, για να αποκατασταθεί στην Κύπρο ο θεσμός της πολιτικής.

Πολιτικός Συναγερμός

Ναι, ο Δημοκρατικός Συναγερμός ήταν, είναι και πρέπει να μείνει το κόμμα αρχών που καθόρισε ο Γλαύκος Κληρίδης. Χρειάζεται όμως διόρθωση. Μια επανεκκίνηση πολιτική και αξιακή που θα επαναφέρει τα ιδανικά και τη φυσιογνωμία του. Κανένας Συναγερμικός δεν θέλει πραγματικά η παράταξη του να διαλυθεί. 

Να εκμεταλλευθούμε τη Διεθνή Συγκυρία

Κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι το Κυπριακό μπορεί μόνο να λυθεί στο πλαίσιο μιας ευνοϊκής διεθνούς ανάγκης, όπως και ότι, από μόνοι μας, είμαστε πολύ μικροί για να αντιμετωπίσουμε διαπραγματευτικά την Τουρκία. 

Το #MeΤοο, η μικροπολιτική και η μέρα της γυναίκας

Η Κύπρος είναι μόλις 20η, ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων, παρά το ότι έχει ανέβει 6 ολόκληρες θέσεις τα τελευταία δέκα χρόνια. Αν δεν μιλήσουμε ειλικρινά, δεν θα επιτύχουμε ποτέ την πλήρη ισότητα.

Με το Θάρρος της Γνώμης

Στέκομαι μπροστά σας για αυτά που πιστεύω. Ξέρετε καλά ότι ουδέποτε δίστασα να υπερασπιστώ τις θέσεις μου, ακόμη και αν αυτό απαιτούσε τεράστιο προσωπικό κόστος.

Να πάμε όλες οι χώρες μαζί στη Χάγη.

Να πάμε όλες οι χώρες μαζί στη Χάγη. Το Κυπριακό και η Αμμόχωστος να μην είναι θύμα της κλιμάκωσης.
Στην οικονομία χρειαζόμαστε με τόλμη και ταχύτητα ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
Συνέντευξη στon “Φιλελεύθερο”.

Συναγερμός για την Αμμόχωστο

Είναι ανάγκη να κινητοποιηθούμε για να αποτραπεί το ενδεχόμενο η Αμμόχωστος να είναι το θύμα της μεγάλης αναταραχής στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία δεν είναι ούτε Αήττητη ούτε Άτρωτη

Μαζί με την θωράκιση των θέσεων μας, έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε και τις διεξόδους που θα επιλύουν τα προβλήματα. Μόνο έτσι θα είμαστε αξιόπιστοι και θα κερδίσουμε την ευρωπαϊκή και διεθνή συμπαράσταση και αποδοχή.

Ενωμένοι απέναντι στον Κορωνοϊό

Μαζί με την τεράστια ευθύνη των αρμοδίων, υπάρχει και η ατομική του καθενός μας. Έχουμε κράτος και το βλέπουμε να πιάνει το τιμόνι. Δεν μπορεί όμως το κράτος να κρατάει το χέρι του κάθε πολίτη.

Βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας

Ούτε η μεγάλη επιθυμία για λύση του Κυπριακού προβλήματος, ούτε και η τεράστια ανάγκη να επιβιώσει ο Κυπριακός Ελληνισμός στη γη των πατέρων του, επιτρέπεται να γίνονται αντικείμενα του περιθωρίου.

Δεν έχουμε άλλο χρόνο μπροστά μας

Πρώτη προτεραιότητά μου, είναι να συνδράμω στον ολικό εκσυγχρονισμό της χώρας. Οφείλουμε πλέον να επικεντρωθούμε στην ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης και στους νέους μας

Εκτεταμένη Παράκρουση

Ούτε με το καλόπιασμα και το “σφάξε με Αγά μου να αγιάσω” θα βρούμε τη λύση των προβλημάτων, ούτε και γονατίσαμε και “τρέψαμε την Τουρκία σε άτακτη φυγή” με τον Eastmed.

Ομιλία στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

– Η αναγέννηση της μεσαίας τάξης και η παροχή των ευκαιριών δημιουργίας στους νέους μας, οφείλει να είναι η προτεραιότητα μας.
– Έχουμε καθήκον, να σπάσουμε το διαζύγιo μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής.
– Υπάρχει καθυστέρηση στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να ανατραπεί.
– Δυστυχώς με την ομιλία του κ. Κυπριανού, το ΑΚΕΛ έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα του αντιπολιτευτικού και τυφλού παραληρήματος.

7.217 Πρωταρχικές Υποχρεώσεις

Μπαίνω στη βουλή με όλο μου τον εξοπλισμό: τις αξίες και τις θέσεις που σταθερά πρεσβεύω και από τις οποίες με γνωρίζετε. Με πλήρη επίγνωση των πολλών ευθυνών και των μεγάλων απαιτήσεων που – δικαίως – έχει από τον καθένα από εμάς ο κόσμος.

Πόσο “μάγκες” είμαστε άραγε;

Κανένας χωρισμός, ή ακόμα και παραστράτημα, δεν είναι δικαιολογία για να οπλίζεται το χέρι κανενός δολοφόνου. Και καμμία δολοφονία δεν αποτελεί ρομαντική ιστορία, ακόμη και αν ο δράστης αφαίρεσε και τη δική του τη ζωή.