Ποιος λέει τελικά την αλήθεια; Η Κυβέρνηση ή το Κράτος;

Γραπτή Δήλωση

Την ώρα που Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ διαφημίζουν μείωση των εργαζομένων στο δημόσιο, η Στατιστική Υπηρεσία παρουσιάζει αύξηση κατά 5,212 εργαζόμενους τα τελευταία 3 χρόνια!

Με βάση πολύ πρόσφατα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία μάλιστα έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια κατά 5,212. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί με αύξηση 8% του δημοσίου τομέα μέσα σε μία τριετία.

Η δραματική αύξηση δεν αφορά τοπικές αρχές ή εταιρείες που ελέγχονται από το δημόσιο στο μεγαλύτερο μέρος της. Αντιθέτως, οι απασχολούμενοι μόνο στην κεντρική κυβέρνηση κατά την τριετία Χριστόφια, είναι 4,497 περισσότεροι.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ TΟΜΕΑ 2006-2010

Τα συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτονται, την ώρα που Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι αποτελούν την μόνη διακυβέρνηση που έχει πετύχει περιορισμό της απασχόληση στος δημόσιο. Το επιχείρημα για μείωση των θέσεων κατά 1,000 εντός του 2010 καταρρέει ως χάρτινος πύργος και διαψεύδεται από τις ίδιες τις κρατικές υπηρεσίες. Κατά την περσινή χρονιά μόνο, οι εργαζόμενοι στο ευρύτερο δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1,345 εκ των οποίων οι 1,141 αφορούν την κεντρική κυβέρνηση.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, 2006-2010

Δυστυχώς για τη χώρα μας, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι το μόνο μέτρο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που με ευλάβεια υπηρετεί η σημερινή Κυβέρνηση, είναι αυτό της προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων και μιας εικονικής πραγματικότητας.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ TΟΜΕΑ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οι δημόσιες δαπάνες δεν περιορίζονται αλλά αυξάνονται δραματικά. Το κρατικό μισθολόγιο μόνο, παρουσιάζει τα τρία τελευταία χρόνια αύξηση 21.5%, εν μέσω οικονομικής κρίσης. Αντί να γίνεται προσπάθεια για πραγματικό περιορισμό των εξόδων, οι κυβερνώντες καταφεύγουν στην φοροεπιδρομή ως το μόνο μέσο βελτίωσης των δημόσιων οικονομικών. Ο μέσος πολίτης, ο μέσος εργαζόμενος, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και ο δημόσιος υπάλληλος, καλούνται καθημερινά να πληρώσουν το λογαριασμό της ατολμίας και της αναβλητικότητας μιας κυβέρνησης, που επιμένει να θεωρεί ότι την κρίση θα την περάσουμε με ευχές και λεκτικές ενέσεις ψυχολογίας.

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Την ώρα που η κυβέρνηση Χριστόφια παραπλανεί το λαό με στοιχεία που διαψεύδονται από το κράτος και τις υπηρεσίες του, η ανάγκη της πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμα πιο επιτακτική. Η απορία δε που η στατιστική υπηρεσία δεν μπορεί να μας λύσει, είναι το πόσες από τις χιλιάδες των προσλήψεων έχουν γίνει μέσω φαξ και email που δεν ξέφυγαν από τις γραμματείς των κομματικών και προεδρικών γραφείων.

Σημείωση: Όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση, αλλά και τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι γραφικές παραστάσεις, μπορούν να επιβεβαιωθούν στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.cystat.gov.cy/mof/cystat/statistics.nsf/labour_31main_gr/labour_31main_gr?OpenForm&sub=1&sel=2

Posted in Άρθρα.

2 Comments

  1. Είναι πια φανερό ότι οι κυβερνώντες δεν διστάζουν να εξαπολύουν τα οποιαδήποτε ψέματα, επειδή γνωρίζουν ότι η οργάνωση της αντιπολίτευσης υστερεί στην τήρηση αρχείων ώστε να έχει την ικανότητα να αντικρούει τέτοια ψέματα.

    Συγχαίρω το Μιχάλη, γιατί βρήκε εκείνα τα στοιχεία, που το ίδιο το κράτος δημοσιοποιεί και πραγματικά αποκαλύπτουν μέχρι πού μπορεί να πάνε με τόσο θράσος.

    Η συνεχής χρήση φανταστικών στοιχείων αποκαλύφθηκε και χτες στο ‘από μέρα σε μέρα’ όταν ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ υποχρεώθηκε να αποσύρει δήλωση ότι τάχα το έλλειμμα της Γερμανίας βρίσκεται στο 10,4%!!!

  2. to grafima tha itan akomi pio oreo an simperielavane k ta xronia tis diakivernisis kliridi.pantos stixia iparxun apo to cystat.an den ta vriskis na sta stilo
    manipulation onomazete afto pu kanis.
    adios kai kala stavromata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *